Visszatérő feszültség mérés (RVM) – B&C

Magyar fejlesztésű mérőműszer az olaj-papír szigetelési rendszerek általános állapotának vizsgálatára. A „magyar módszer”. Cégünk egyik tulajdonosa, a B&C Kft. gyártotta az egész világ számára Tettex márkanév alatt, ma már a Diagnostics Kft forgalmazza kizárólagosan.

Könnyű, hordozható készülék 200 és 2000V között állítható mérőfeszültséggel. Az olaj papír rendszer polarizációs spektrumának vizsgálatával a papír nedvességtartalmára és öregedési állapotára lehet következtetni. Szigetelési ellenállásmérő funkcióval is rendelkezik.

Olaj-papír transzformátorok és papírkábelek vizsgálatára ajánlott. (Nemzetközi szinten folynak kísérletek a műszer használatának polietilén kábelek vizsgálatára történő kiterjesztésére.).
 Termékismertető


Több részlet:

Ezt a műszert elsősorban olajpapír szigetelések általános állapotának vizsgálatára fejlesztették ki. Ez egy könnyű, hordozható eszköz, 200 V és 2000 V között állítható tesztfeszültséggel.
Az olajpapír szigetelési rendszer polarizációs spektrumának tesztelésével következtetni lehet a papír nedvességtartalmára és öregedési állapotára.
Az RVM 22 szigetelési ellenállás mérő funkcióval is rendelkezik.

Ez az eszköz az RVM 5461, 5462a és RVM PDC továbbfejlesztett változata.

Az RVM 22 az úgynevezett visszatérő feszültség mérési módszerrel végzett polarizációs vizsgálatok elvégzése mellett képes polarizációs és depolarizációs áramok regisztrálására, egyedi visszatérő feszültséggörbék rögzítésére, valamint szigetelési ellenállás mérésére.
A készülék hátulján található IP65-ös védelemmel ellátott csatlakozóknak köszönhetően az RVM 22 lehajtott fedéllel is üzemeltethető, ami egy hosszabb felügyelet nélküli mérésnél hasznos lehet.
A műszer a B&C Diagnostics Kft. terméke, Magyarországon gyártják, kizárólagos forgalmazója a Diagnostics Kft.

Kényelmes, esőálló csatlakozások: