XXII. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia

 

Időpont: 2024. április 24-26.
Bükfürdő, Hotel Greenfield ****

Jelentkezni az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (e-mailben vagy levélben) lehet. (2024_jelentkezesi_lap.zip)

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a hazai nagyfeszültségű szigetelésdiagnosztikai szakterület legfontosabb találkozójává vált a „Szigetelésdiagnosztikai Konferencia”, amelyet 2024-ban már XXII. alkalommal rendezünk meg a frissen felújított, bükfürdői Greenfield Hotelben. Ez a rendezvény gyakorlatilag az év egyetlen olyan eseménye, amely lehetőséget biztosít ezen a speciális területen dolgozó szakembereknek, hogy kicseréljék tapasztalataikat, átfogó és összefoglaló módon megismerjék az újdonságokat.

Egyre nagyobb számban jelennek meg a tudományos és műszaki élet legújabb eredményei, igen gyors az információáramlás. Jogos az elvárás, hogy minél hatékonyabban hasznosítsuk saját cégünknél az újabb és újabb eredményeket, és ezzel műszaki és gazdasági előnyöket érjünk el. Ehhez – többek között – az is szükséges, hogy a szakemberek megismerhessék az új eredményeket, minél intenzívebben bekapcsolódhassanak a szakmai vérkeringésbe. Konferenciánk egyik legfontosabb célja, hogy ismertesse az újdonságok hasznosításának módját, oktatást nyújtson a szigetelésdiagnosztikai szakembereknek és platformja legyen a műszaki információk átadásának.

A hatékonyabb információcsere érdekében mindenkit előszeretettel ösztönzünk, hogy ne csak hallgatóként, hanem előadóként, hozzászólóként is osszák meg véleményüket és tapasztalataikat a felmerülő témákban. A résztvevők hasznos útmutatást kaphatnak a bevált, legjobb gyakorlatokról, hogy minél hatékonyabban elkerüljék a rossz döntéseket. A transzformátorok igen drágák és hosszú élettartamúak is – sok esetben ez 40-60 év is lehet. A rossz döntések meghozatala súlyos és tartós következményekkel járhat. Belátható, hogy szükség van ilyen rendezvényekre, szükségünk tudásunk megosztására.

A rendezvény keretein belül a résztvevőknek számos alkalmuk nyílik a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre, naprakész információk megszerzésére, a problémás kérdések megvitatására akár az előadások közti szünetekben vagy az esti közös szabadidőben. Erre különösen kiváló alkalom nyílik az esténkénti „baráti találkozók” idején.

A konferencián elhangzó előadások ez alkalommal is áttekintik a villamos nagyfeszültségű szigetelések diagnosztikájának széles spektrumát. A diagnosztikai eredmények képezik az igen költséges karbantartási, felújítási, és esetleg selejtezési munkák alapját. A nem megfelelő állapotellenőrzés alapján meghozott tulajdonosi döntés esetén lehet, hogy felesleges beavatkozást végzünk, vagy nem javítjuk a kezdődő hibát, azaz mindkét esetben csökken az üzembiztonság, nő a költség.

A konferencián évről évre több mint 100 szakember vesz részt, ezzel is bizonyítva, hogy az országban elszórtan dolgozó szakemberek igénylik és hasznosnak tartják az ilyen összejöveteleket. A program a szokásos módon szerda déltől péntek délig tart, a részletes program weblapunkon lesz látható.

Idén is kiemelkedő figyelmet fordítunk a kábeldiagnosztikai területen tevékenykedő szakemberekre, a korábbiakhoz hasonlóan részletesebb, gyakorlati kérdésekbe is belemélyedő konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra a MEGGER-rel közösen, ahol lehetőséget kapnak, hogy megvitassák mérési tapasztalataikat, problémáikat.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan a konferencián helyet kívánunk adni minden olyan előadásnak, ami a témakörben érintett hallgatóság érdeklődésére számot tarthat.

A kiemelt témáink:

 • Nemzetközi diagnosztikai konferenciák aktuális témái,
 • Diagnosztikai műszerek, mérési módszerek, újdonságok,
 • Transzformátorok, generátorok, nagymotorok diagnosztikája,
 • Kábeldiagnosztika, kábelvizsgálatok tapasztalatai,
 • Túlfeszültségvédelem, villámvédelem,
 • Távvezetékek diagnosztikája,
 • Üzemeltetési és diagnosztikai tapasztalatok,
 • Olajszigetelésű transzformátor robbanás- és tűzvédelme,
 • Transzformátor olaj regenerálása, a „korrozív kén” problémája,
 • Transzformátor üzemidő (élettartam) kiterjesztése, monitoring rendszerek,
 • Fokozatkapcsoló diagnosztika,
 • Transzformátorgyári próbatermek, gyári tapasztalatok

Előadási szándékát a téma és a bemutató időtartamának megjelölésével kérjük, Kispál Istvánnal (Tel: 0630-977-0342, E-mail: ikispal@diagnostics.hu), Csépes Gusztávval (Tel: 0620-210-7676, E-mail: gusztav.csepes@diagnostics.hu), vagy Szántó Zoltánnal (Tel: 06304005038, E-mail: szantoz@diagnostics.hu) egyeztesse.

További aktuális információk, a tervezett témák és a program folyamatosan frissített változata weblapunkon (http://www.diagnostics.hu) lesz elérhető. Szívesen küldünk értesítést a webhely frissítéséről, hogy azonnal értesülhessen a program folyamatos változásairól. Ehhez csak egy „konferencia információ” tárgyú e-mail küldése szükséges a következő címre: szanto.zoltan@diagnostics.hu.

Jelentkezni az itt letölthető  jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (e-mailben vagy levélben) lehet.

Jelentkezési határidő: 2024. 03. 14.
A határidő lejártát követően is fogadunk el jelentkezéseket, amelyeket a még rendelkezésre álló helyek függvényében igazolunk vissza.
E-mail: vargaa@diagnostics.hu
Mobil: +36-30-237-1222 (Szántóné Varga Andrea)
Részletes felvilágosítást ad a +36-30-237-1222 telefonszámon: Szántóné Varga Andrea

Tisztelettel várjuk érdeklődését

               A SZERVEZŐK