Időpont: 2023.05.03-05.
………., Hotel …………… ****

Jelentkezni majd az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (e-mailben vagy levélben) lehet.

Ugyan a jelentkezési a határidő 2023. március 20. lesz, de a lehetőségek függvényében még további jelentkezéseket is elfogadunk, mint ahogy ezt minden korábbi alkalommal is lehetővé tettük.
Az előzetes program letölthető lesz itt.

A nagyfeszültségű berendezések igen nagy értéke és a szigetelési rendszerek bonyolultsága miatt nagyon fontos az alapvető folyamatok alapos megismerése mind a főegységek, mind azok komponensei vonatkozásában. A diagnosztikai vizsgálatokkal szerezhetünk információt a hálózatra felszerelt értékes berendezéseink állapotáról, a bennük zajló öregedési (romlási) folyamatokról, elkerülhetővé téve azok idő előtti, illetve váratlan meghibásodását.

A diagnosztikai eredmények képezik az igen költséges karbantartási, felújítási, esetleg selejtezési munkák alapjait. A nem megfelelő állapotellenőrzés alapján meghozott tulajdonosi döntés esetén lehet, hogy felesleges beavatkozást végzünk, vagy nem javítjuk a kezdődő hibát, azaz mindkét esetben csökken az üzembiztonság, nő a költség.
A villamos energetikai berendezések költséghatékony üzemeltetése elképzelhetetlen megfelelő diagnosztika nélkül. A diagnosztikai technológia azonban folyamatosan fejlődik. A fejlődés követése elengedhetetlen a szakterületünkön dolgozó szakemberek számára. Ezért igen fontos ez a rendezvény, mivel gyakorlatilag ez az év egyetlen olyan eseménye, amely lehetőséget biztosít ezen a speciális területen dolgozó szakembereknek, hogy kicseréljék tapasztalataikat, átfogó és összefoglaló módon megismerjék az újdonságokat.

A résztvevők találkozhatnak a tématerület hazai és nemzetközi szakembereivel, előadásokat hallgathatnak meg a meghirdetett témakörökről, hozzászólások, kerekasztal jellegű beszélgetések során kicserélhetik egymással tapasztalataikat, ezáltal munkájuk még hatékonyabbá válik. A konferencián évről évre több mint 100 szakember vesz részt, ezzel is bizonyítva, hogy az országban elszórtan dolgozó szakemberek igénylik és hasznosnak tartják az ilyen összejöveteleket.

Különös hangsúlyt fektetünk a legértékesebb berendezések (transzformátorok, generátorok és kábelek) diagnosztikai lehetőségeire. Lehetőséget biztosítunk a diagnosztikai műszerek, berendezések gyártóinak is, hogy újdonságaikkal megjelenjenek bemutató vagy kiállítás formájában.

A program a szokásos módon szerda déltől péntek délig tart.

Idén is kiemelkedő figyelmet fordítunk a kábeldiagnosztikai területen tevékenykedő szakemberekre. A korábbiakhoz hasonlóan részletesebb, gyakorlati kérdésekbe is belemélyedő konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra a Meggerrel közösen, ahol lehetőséget kapnak, hogy megvitassák mérési tapasztalataikat, problémáikat.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan a konferencián helyet adunk minden olyan előadásnak, ami a témakörben érintett hallgatóság érdeklődésére számot tarthat.

A tématerületek:

                                 Nemzetközi diagnosztikai konferenciák aktuális témái,

                                 Diagnosztikai műszerek, mérési módszerek, újdonságok,

                                 Transzformátor diagnosztika,

                                 Kábeldiagnosztika, kábelvizsgálatok tapasztalatai,

                                 Generátorok, nagymotorok diagnosztikája,

                                 Túlfeszültségvédelem, villámvédelem,

                                 Távvezetékek diagnosztikája,

                                 Üzemeltetési és diagnosztikai tapasztalatok,

                                 Olajszigetelésű transzformátor robbanás- és tűzvédelme,

                                 Transzformátor olaj regenerálása, a „korrozív kén” problémája,

                                 Transzformátor üzemidő (élettartam) kiterjesztése, monitoring rendszerek,

                                 Fokozatkapcsoló diagnosztika,

                                 Transzformátorgyári próbatermek, gyári tapasztalatok

Előadási szándékát a téma és a bemutató időtartamának megjelölésével kérjük, Kispál Istvánnal (Tel: +3630-977-0342, E-mail: ikispal@diagnostics.hu) vagy Csépes Gusztávval (Tel: +3620-210-7676, E-mail: gusztav.csepes@diagnostics.hu) vagy Szántó Zoltánnal (Tel: +3630-400-5038, E-mail: szanto.zoltan@diagnostics.hu) egyeztesse.

Jelentkezni az itt majd letölthető  jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (e-mailben vagy levélben) lehet.

Jelentkezési határidő: még nem ismert
A határidő lejártát követően is fogadunk el jelentkezéseket, amelyeket a még rendelkezésre álló hely függvényében igazolunk vissza.
E-mail: vargaa@diagnostics.hu
Mobil: +36-30-237-1222 (Szántóné Varga Andrea)
Részletes felvilágosítást ad a +36-30-237-1222 telefonszámon: Szántóné Varga Andrea

Tisztelettel várjuk érdeklődését

               A SZERVEZŐK